Eisen transport food-sector

  1. De vrachtwagens dienen gesloten te zijn.
  2. De vrachtwagens moeten schoon worden gehouden zodat besmetting van het product wordt voorkomen, er dient een hygiëne of schoonmaakprogramma aanwezig te zijn.
  3. Voor het laden wordt de conditie van de vrachtwagen gecontroleerd (op afwezigheid van vreemde geuren, schimmels en ongedierte, afwijkende luchtvochtigheid en overmatig stof).
  4. Voor weersomstandigheden gevoelige producten alleen laden en lossen in een overdekte omgeving.
  5. De vrachtwagens moeten goed onderhouden zijn, er dient een onderhoudsprogramma aanwezig te zijn.
  6. Er worden geen deelladingen getransporteerd met een gevaren symbool op het etiket en/of product waarbij er gevaar bestaat op kruisbesmetting. Ook eerdere ladingen mogen geen nadelig effect hebben (bijvoorbeeld door geur).
  7. Bij vertraging of pech (> 2 uur) dient direct contact opgenomen te worden met “Van Vliet Logistics B.V.”.
  8. De beveiliging van het transport is in orde, alleen bevoegde personen hebben toegang tot de vrachtwagen.
  9. De vrachtwagen zal niet onbeheerd achtergelaten worden.
  10. De vervoerder garandeert dat het product dat in de vrachtwagen wordt geladen, ook in exact dezelfde staat wordt afgeleverd aan de geadresseerde.

Wist u dat ...

… alle vintage-truck foto’s die u op onze site tegenkomt, uit Dirk z’n privé collectie komt. Deze vrachtwagens waren namelijk van Dirk z’n vader die destijds zelfstandige melkrijder was in Zevenhuizen e.o.. Vaak mocht Dirk met z’n vader mee, wat hij maar al te graag deed. Grote kans dat z’n passie voor ‘logistiek’ hierdoor is aangewakkerd.