Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ECOMARE - TEXEL

Achtergrond organisatie

Jonge en zieke zeehonden, vogels die onder de olie zitten, eendenkuikens die hun moeder zijn kwijtgeraakt. In de opvang van Ecomare op eiland Texel krijgen deze dieren de professionele zorg die ze nodig hebben. Deze organisatie doet ontzettend goed werk vinden wij, daarom heeft ‘Van Vliet Logistics BV’ ervoor gekozen deze organisatie te steunen door een zeehond te adopteren …

Wilt u ook helpen?

Als u deze organisatie ook wilt helpen, maar is adoptie een brug te ver, dan zijn er ook andere manieren. Je kunt bijvoorbeeld ook ‘Vriend worden’ of vrijblijvend een (eenmalige) gift doen. Elk bedrag is welkom! Op deze pagina vind je terug welke verschillende mogelijkheden er zijn om Ecomare te steunen. Wat je ook kiest, alvast ontzettend bedankt voor je steun!

Graag – en met liefde – willen wij aan u voorstellen: …

onze adoptie-pup

Wie is Pip?

Pip is een jonge gewone vrouwtjes zeehond. Ze is sinds 21 augustus 2020 in de opvang bij Ecomare nadat ze was gevonden op het Texelse strand bij paal 20. Pip woog bij binnenkomst 9,4 kilo.

Tot drie weken na de geboorte drinkt een jonge zeehond melk bij de moeder. In die tijd groeien zeehondenpups van rond 10 kilo tot 24 kilo. Pip was dus zwaar ondervoed toen ze bij Ecomare kwam en ze had een beginnende longontsteking. Doordat ze zo mager was had ze het waarschijnlijk erg koud in het water. Pip had bij binnenkomst een paar wondjes op haar achter flippers. Dit was gelukkig niets  ernstigs.

De eerste dag bij Ecomare was Pip erg moe en hoestte veel. Haar ogen waren vies  en zaten een beetje dicht. Hiervoor heeft ze een paar dagen zalf gekregen. Ze at  goed de vis op die de dierverzorgers aan haar gaven.

September 2020 – Hoe gaat het nu met Pip??

Na twee weken in de opvang is Pip nog steeds erg mager, maar verder lijkt het  goed te gaan met haar. Ze maakt een levendige en alerte indruk. Pip is erg fel, en  bijt de dierverzorgers af en toe in hun schoenen! Per dag eet ze nu ongeveer 1700 gram vis en ze groeit een pond per vijf dagen. De hoeveelheid vis die Pip krijgt wordt langzaam opgehoogd. De dierverzorgers doen dit niet te snel, omdat anders de darmen van Pip de hoeveelheid vis nog niet aankunnen.

Pip blijft nog even in de quarantaine, tot ze voldoende is aangesterkt.

Bewegende beelden

Zie hieronder ‘onze Pip’ … Is ze niet lief? 

Update 25 september 2020

Goede eter
Pip groeit lekker en is de afgelopen dagen weer goed aangekomen. Op woensdag 16 september woog Pip 13,1 kg.
Afgelopen week is ze met 3,8 kg gegroeid en weegt nu 16,9 kg.
Ze krijgt nu drie keer per dag een portie haring van 1000 gram. Dat is een mooie portie vis die ze goed kan gebruiken!

Karakter
Pip is heel nieuwsgierig. Op het filmpje is Pip lekker aan het zwemmen in haar bassin.
Dierverzorger Salko voert haar een haring en zoals je ziet vind ze die heerlijk!
Pip ziet er heel lief en aandoenlijk uit, maar ondertussen is ze nog steeds heel fel.
Een goede eigenschap voor als ze straks terug gaat naar zee.

Leuk om naar uit te kijken: Pip mag binnenkort naar buiten!

Update 5 oktober 2020


Afgelopen week ging het iets minder met Pip. Ze had erg dunne ontlasting. De dierverzorgers hebben deze ontlasting laten testen bij de dierenarts en Pip bleek de Giardia bacterie te hebben. Deze bacterie veroorzaakt diarree en komt vaker voor bij zeehonden. We weten niet hoe Pip aan de bacterie is gekomen. Mogelijk was ze al drager van de bacterie en kreeg ze er nu last van. Door de bacterie is Pip 700 gram afgevallen. De dierverzorgers hebben de hoeveelheid vis die Pip per dag krijgt naar beneden bijgesteld en ze krijgt nu isogel in de vis tegen de diarree.

Pip maakt gelukkig nog steeds een alerte indruk. Omdat frisse lucht altijd goed doet, hebben de dierverzorgers besloten dat ze toch van de quarantaine af kon en naar buiten mocht verhuizen. Vandaag was ze heerlijk aan het zwemmen in haar buitenbad!

Op één van de foto’s hiernaast ziet u Pip in haar badje. Ze keek heel nieuwsgierig naar de camera. Het leek net alsof ze aan het poseren was als een echt fotomodel 😉

Update 15 oktober 2020


Het gaat goed met Pip! Ze eet en groeit goed en is nu op een gewicht van 17.4 kg. Wel heeft Pip nog steeds dunne ontlasting. Voor de Giardia bacterie heeft Pip een ontwormingskuur gekregen. Na overleg met de dierenarts is besloten een tweede kuur te doen. Dit omdat Pip haar ontlasting nog erg wisselend is. Waarschijnlijk zijn haar darmen een beetje verzwakt door de bacterie. De tweede kuur van vijf dagen zal ervoor zorgen dat haar darmen weer helemaal schoon worden.

Om herbesmetting met de bacterie zoveel mogelijk te voorkomen maken de dierverzorgers het bassin van Pip twee keer per dag schoon. Om die reden zit Pip nu nog in een klein buitenbassin. Vandaag zit Pip op dag 2 van de kuur en na het weekend zal de dierverzorging beoordelen of de kuur heeft geholpen en of ze naar een groter buitenbassin mag in de volgende fase. Ze zal hier dan naartoe gaan samen met haar ‘buurman’, zeehond Bart.

Met betrekking tot je eerdere vraag over wanneer Pip naar zee mag. Dit is nog niet te voorspellen helaas. Pip moet in elk geval minimaal 30 kilo wegen en gezond zijn voordat er besloten wordt dat ze weer naar zee kan gaan.

Ik stuur je graag een linkje naar een blog van mijn collega over de verschillende fases die opvangzeehonden bij Ecomare doorlopen voordat ze weer terug gaan naar zee.
https://www.ecomare.nl/verdiep/blog/opvang-in-fases/

 

Foto van PIP de zeehond

Andere goede doelen die wij steunen zijn:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

DATA COLLECTION NEW CUSTOMER

GENERAL INFO

CONTACTS

ADMINISTRATION

OPERATIONAL

E-mailadres(sen) statusupdate

On the days when your transport(s) are loaded and/or unloaded, you can automatically receive a status update by email during the morning from us. If you are interested in this, you can enter one or more email addresses here.

VAT on invoice (default)

Here you can indicate which VAT percentage will probably APPLY IN MOST CASES.


Way of billing

By default we send our invoice as soon as we have received the CMR. After which we'll send the CMR attached to our invoice.

But more and more often we are requested not to send the CMR anymore, however to keep it in such a way that they can request it afterwards if needed.

 


Date / approval


Van Vliet Logistics BV uses a payment term of 30 days after the invoice dateWist u dat ...

… alle vintage-truck foto’s die u op onze site tegenkomt, uit Dirk z’n privé collectie komen. Deze vrachtwagens waren namelijk van Dirk z’n vader die destijds zelfstandige melkrijder was in Zevenhuizen e.o.. Vaak mocht Dirk met z’n vader mee, wat hij maar al te graag deed. Grote kans dat z’n passie voor ‘logistiek’ hierdoor is aangewakkerd.