Met trots: aangesloten bij de NIDV

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het is definitief: met trots kunnen we mededelen dat we aangesloten zijn bij de  “Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid” (NIDV).

De NIDV is in 1984 opgericht door de ministeries van Buitenlandse Zaken, Economische Zaken en Defensie en is de link tussen de overheid, bedrijven en kennisinstellingen uit de defensie- en veiligheidsindustrie, zowel binnen als buiten Nederland.

Hieronder ziet u een verslag van deze inschrijving. Maar graag willen we in dit artikel deze inschrijving toelichten.

Geld besparen met onze flight-control-formule

Via via mogen we best wat opdracht verwerken voor ons defensie-apparaat. Met trots! Maar vanwege deze opdrachten zien wij tijdens dat proces, dat we veel meer kunnen bijdragen dan dat we nu doen. En wij zijn van mening dat door bepaalde transporten anders uit te voeren, kunnen wij veel geld besparen voor defensie en dus voor ons allemaal.

Na heel veel bezuinigingen  weer opnieuw meer budget voor defensie

Zoals we allemaal weten, is defensie behoorlijk uitgedund. De tijden zijn veranderd. De koude oorlog was voorbij en de politiek had steeds minder geld over voor onze defensie, die keer op keer te maken kregen met bezuinigingen over bezuinigingen. 

Maar gezien de huidige situatie in de wereld (handelsoorlogen, de polarisatie binnen de NAVO, landjepik van de Krim door Rusland, het neerhalen van de MH17 etc) beseffen we met z’n allen dat we weer meer moeten investeren in onze defensie om een rol van betekenis te spelen voor ons nationaal maar ook voor onze bondgenoten. 

Door een veranderde wereld: wel budget, maar geen mensen

Maar de wereld is veranderd. Met name door de technologische ontwikkelingen (TV, internet) zien we zaken anders. Zo dus inmiddels ook naar defensie. Nog maar weinigen kiezen voor een carrière bij onze landmacht, luchtmacht of marine. 

Met andere woorden: we hebben het budget verhoogd voor defensie maar hebben alleen geen mensen, want mede door al die bezuinigingen zijn heel veel goede mensen in de private sector gaan werken.

Defensie: van eeuwenlange gesloten organisatie naar één die zich kwetsbaar op stelt

Ik snap goed dat door het bovenstaande ons defensieapparaat een enorme gezichtswijziging heeft ondergaan, maar nooit had ik gedacht dat de defensie zich kwetsbaar op zou stellen en om hulp zou vragen. 

Een organisatie die eeuwenlang behoorlijk gesloten was maar nu hulp aanvaard van u, uw buurman en het bedrijfsleven. Maar zo’n omschakeling heeft tijd nodig. Heel veel tijd. Want na het besef, moet je gaan formuleren, bedenken op welke terreinen hulp nodig is. Moet je draagkracht creëren bij de militairen die – wat zeer menselijk is – bang zijn voor hun baan. En dan nog maar te zwijgen over de wettelijke wijzigingen/bepalingen. 

Steentje bijdragen – aansluiten bij de NIDV

En omdat wij van Van Vliet Logistics een steentje willen bijdragen aan onze veiligheid, werden we door verwezen naar een stichting die is opgericht mede met als doel te helpen bij dit proces (die we met z’n allen logisch vinden, maar we op voorhand wisten dat dit stroperig zou zijn): de “Stichting Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid” (NIDV) in Den Haag.

Voor een klein bedrijfje in Zevenhuizen is de contributie best een aanzienlijk bedrag en er is ook geen garantie dat je deze kosten terug verdient. Maar geld is en was nooit de drijfveer om dit te doen. We denken echt geld te kunnen besparen voor defensie en willen uiteraard voor onze diensten betaald worden, maar we hoeven er echt niet rijk van te worden. 

Na een gesprek in Den Haag en met meerdere personen, heeft Dirk besloten om ons bij deze club aan te sluiten. 

Zie hieronder het betreffende artikel op hun website. Of surf naar https://www.nidv.eu/van-vliet-logistics-nieuwe-nidv-deelnemer/

Overigens voor de goede orde: inmiddels gaan we ‘beter’ gekleed naar alle events, niet in pak, maar business casual. Je moet immers wel jezelf blijven, nietwaar? 

Aansluiten bij NIDV

DATA COLLECTION NEW CUSTOMER

GENERAL INFO

CONTACTS

ADMINISTRATION

OPERATIONAL

E-mailadres(sen) statusupdate

On the days when your transport(s) are loaded and/or unloaded, you can automatically receive a status update by email during the morning from us. If you are interested in this, you can enter one or more email addresses here.

VAT on invoice (default)

Here you can indicate which VAT percentage will probably APPLY IN MOST CASES.


Way of billing

By default we send our invoice as soon as we have received the CMR. After which we'll send the CMR attached to our invoice.

But more and more often we are requested not to send the CMR anymore, however to keep it in such a way that they can request it afterwards if needed.

 


Date / approval


Van Vliet Logistics BV uses a payment term of 30 days after the invoice date